A SZÍV NÉLKÜL ÉLŐ EMBER

Craig Lewis a világ első embere, aki képes szív nélkül élni.

loading…Craig Lewis aki 55 éves életveszélyes állapotban került a Texasi Szívgyógyászati intézetbe egy ritka betegséggel, amit amyloidosisnak neveznek.


Az amyloid homogén, vízben nem oldódó, különbözô proteinekbôl és proteinhasadási termékekbôl álló anyag, mely a sejtközötti állományban a reticularis, a basal membran, illetve a kollagénrostokhoz társultan rakódik le. A lerakódó amyloid a parenchymasejtek és az erek közötti elhelyezkedésénél fogva rontja a szövetek vérellátását. Tehát ez egy ritka autoimmun betegség, amely fehérjével tölti ki a belső szerveket, amellyel súlyos károsodást okoz a szervezetben.

loading…Ezt  Craig Lewis szívénél tette, ami miatt azonnali beavatkozásra volt szükség és ennek következtében el kellett távolítani a szívét.


Az operációt többek közt Dr. Billy Cohn és Dr. Bud Frazier végezte, akik feltaláltak egy folyamatos áramlásnak nevezett eszközt, ami pulzus nélkül képes a vért  áramoltatni a szervezetben. Eltávolították Craig Lewis szívét és beültették ezt a készüléket a helyére. A beteg még aznap felkelt és képes volt beszélni az orvosokkal.  


Sajnos a veséjét és a máját is megtámadta a betegség, amik néhány hónap után leálltak. Így a családja megkérte az orvosokat, hogy kapcsolják ki a szívét helyettesítő gépet. 

loading…


Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel a hírlevelünkre: http://www.vilagom.hu/newsletter/

 

Szólj hozzá

comments