ALVÁSI ZAVAROK, ÉS EZEK OKAI

Az alvási zavar elég gyakori probléma, sajnos népbetegségnek számít.

loading…Rengeteg embert érint pedig létfontosságú a pihentető alvás a mai rohanó világban.


Három féle alvási zavar létezik:


Az elalvási zavarok általában ritkán jelentkeznek és átmenetiek. Legtöbbször a pszichés állapotunktól függ, ha nem tud, valaki elaludni általában a mindennapi gondokon rágódik.

loading…Az átalvási zavarok esetében az emberek nyugtalanul alszanak, az éjszaka folyamán többször fölébrednek. Emiatt a reggeli kelés is nagyon nehézkes és a munkahelyi koncentrációhiánya is problémákat okozhat.


Korai ébredésről akkor beszélünk, ha az alvás nagyon gyakran 6 óránál rövidebb. Van, akinek ez nem okoz problémát, mert nincs ennél több alvásigénye, de ha ez megviseli az embert a mindennapokban, akkor érdemes az okát keresni.


Ha nem tudunk aludni érdemes, először a környezetünkben szétnézni, mert több oka is lehet például a túl sok elektromágnesesség, amit a tévé, számítógép és ehhez hasonló tárgyak keltenek a szobában. Érdemes az elrendezést is megvizsgálnunk, az ágy elhelyezése a leg fontosabb soha ne legyen közvetlenül az ajtóval szemben, és az ablak alatt. Nagy befolyással vannak még a rendkívül káros vízerek is az alvásunkra, amelyek a földben húzódnak.

loading…Ha nem találunk semmi megoldást a problémánkra érdemes szakemberhez fordulnunk.

 

Szólj hozzá

comments