DIÓ AMI CSODÁKAT TESZ

Kertes házaink szinte mindegyikében megtalálható egy kedves szeretni való fa a diófa.

Kevesen tudják, bár termését sokan kedvelik, hogy mennyi gyógyhatást köszönhetünk e növénynek.

loading…Mire használhatjuk a diófalevelet?

Érzéstelenítésre
Hámszövet összehúzására
Tuberkulózis ellen
Vércukorszint csökkentésére
Fertőtlenítésre,baktériumölésre
Gombaölésre
Tonizálásra
Sebek gyógyulásának meggyorsítására
Szájfekély ellen
Torokgyulladásra
Kötőhártya-gyulladásra
Többféle bőrbetegségre
Fagyásra

loading…Fürdőhöz 100-200 g apróra vágott diólevelet áztatunk 0,25 l forró vízbe, és leszűrés után a fürdővízhez öntjük. Hatékonyan frissít, méregtelenít, erősít, akárcsak egy gyógynövényes fürdőzés.

A dióbél:
A dióbél nemcsak csemege, élvezeti cikk, táplálék, hanem gyógynövény is. Vérnyomáscsökkentő, koleszterinszint-csökkentő hatását nem lehet eltúlozni. A  dióbél gyakorlatilag nátriummentes. Száz gramm dióbélben jó, ha két milligramm nátrium van, mondjuk, kétezred százalék. Hasonlítsuk csak össze bármely más élelmiszer nátriumtartalmával!

A cukorbajosoknak is ajánlott, mert cukor- és poliszaharid-tartalma alacsony, amellett a létfontosságú aminosavak és olajok nagyobb részét tartalmazza, és igen tápláló.
A napi rendszerességgel fogyasztott dió igencsak jó hatással van a vér koleszterinszintjének szabályozására, csökkentve a koszorúér-betegség kockázatát.

loading…Minimálisan naponta 40 gramm dióbelet kellene elfogyasztania minden embernek. A tévhitek ellenére, nem rendelkeztek súlyfelesleggel azok, akik ezt a mennyiségű diót, olajos magvat fogyasztották el naponta. – Világom.hu

Szólj hozzá

comments