ECET A GYOMOK ÉS A ROVAROK ELLEN

Az ecetet nagyon jól ismeri  mindenki és tudjuk azt is, hogy mennyi mindenre jó. 


Takaríthatunk vele, moshatunk, fertőtleníthetünk, és még a betegségek ellen is hasznos.




És azt tudtad, hogy a kertben is hatalmas segítségét veheted. Rengeteg káros, drága vegyszert lehet vele helyettesíteni és ezt mind úgy, hogy nem kell a pénztárcánk mélyére nézni.
Lássuk, hogy mi mindenre használható az ecet a kertben:


Gyomirtóként:
Az ecet, mint sav tökéletesen alkalmas a nem kívánatos gyomok irtására. Az ecet ugyanis elpusztítja a gyomok föld feletti részét, ha ezt alkalmazzuk, vigyázzunk, hogy a megtartani kívánt növényekre ne pernetezzük.


Csigák ellen:
A meztelen csigákat nem sok ember szereti, főleg, ha mindig az utunkban vannak. nehéz őket távol tartani, de csak akkor, ha nem ismerjük az ecettel való permetezéses technikát. Az ecetet keverjük össze vízzel 1:1 arányban és permetezzük arra a helyre, ahol a leg gyakrabban látjuk kúszni a csigákat. Ez után már nyomuk sem lesz.


Hangyák ellen:
Az a technikát nem csak a kertben, hanem a házban is lehet alkalmazni. A hangyák utálják az ecetet és amint befújjuk a területet nem fognak többet előjönni.


Növények permetezése:
A kártevő rovarokkal szemben is megvédhetjük a növényeinket. Mindössze annyit kell tennünk, hogy 20 liter vízhez keverünk 0,5 liter 20%-os ecetet, és a rovaroknak nyoma sem lesz.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel a hírlevelünkre: http://www.vilagom.hu/newsletter/

 

Szólj hozzá

comments