EGY SEGÍTENI KÉSZ OLVASÓNK KÜLDTE!

Elhatároztam, hogy minden szálat megmozgatok, hogy valahogyan felhívjuk a figyelmet az éhezésre, szegénységre és ehhez hasonló problémára, és talán még karácsonykor sor kerülhessen ételosztásra.

Hirtelen egy levél fogalmazódott meg bennem, amit majd több helyre szeretnék beküldeni, hogy közzétegyék, ugyanis rengeteg ember segítene egymáson, csak nem a hatalmi rétegekben élnek.Úgy érzem, ki kell törnünk e korlátok közül. Itt a levél, amiben Ti is jobban megérthetitek mit is szeretnék nagyjából elérni.
A Föld velünk együtt nagy változásokon megy keresztül. Egyre több ember jut el a részvét, együttérzés őszinte megéléséig. Eljött az idő, hogy ez a sok jóság világi szinteken is beérjen. Sokan osztják meg az elveszett kutyákat, az eltűnt embereket, beteg, mostoha sorsú emberek történetét némi segítség reményében. Mind azt várjuk, hogy eljut a hír valakihez, aki segíteni fog.. Ez csodálatos dolog!! Az együttérzést tükrözi. Kérek minden együtt érzőt, hogy szép magyar nyelvünknek köszönhetően sokat mondó kifejezésünk, a RÉSZVÉT fogalmát ‘tárgyiasítsuk’. 
Valahol el kell kezdeni, így a kiindulópont legyen egy bátor ember részleges kudarca, ami talán láthatatlan célját tekintve lavinaindító próbálkozás. Étel, mosoly, szeretetosztás a hajléktalanoknak! A kapcsolódó cikket alább mellékelem. Összefogásra van szükség. Nem hajthatunk fejet félelemből egy olyan szabálynak, ami nem az emberek megsegítését szolgálja, mozgatórugója pedig nagyon távol áll a szeretettől. Ha csak mindenki a saját korlátain belül hozzátesz egy szeletet, vagy akár némi morzsát, fenséges finom torta lehet az eredmény. Sőt, talán egy egész cukrászda, vagy cukrászda hálózat. Talán kinövi magát, és a szomszédos nemzeteknek is megízlik a boldogsághormonból összedobott ínyencségünk. Némi ötletcsírát dobnék a termőföldbe. (A köztereken ételosztás nincs, hogy ne legyen egy helyen annyi szegény ember.) Talán kihasználhatnánk ezt az akadályt: Több helyre meghirdetni az ételosztást, s a remélhetőleg sok résztvevőt kis csoportokban szétszórni a városban, akik pl. kisbuszokkal hordanák az ételt a több részre szakított, segítségre szoruló embernek. A korlátozás dacára néhány nagyítólencse sem ártana, aminek segítségével a ‘rosszul látó’ emberek is megláthatnák, amit eddig rejtegetni próbáltak a ‘vakok és süketek’. Ezek a lencsék kamerákkal felszerelt, önjelölt forgatócsoportok vágókkal, szerkesztőkkel, stb. Ismert emberek, segíteni vágyó újságírók..stb. Engedjétek szabadjára a képzeleteteket, dobjátok a magokat, morzsákat:)

 

Szólj hozzá

comments