ELÁSHATJA MAGÁT A MAGYAR EGÉSZSÉGÜGY

Felháborító történet egy kedves olvasónktól.


Az egész úgy kezdődött, hogy Crohn-betegség következménye képpen egy elég nagy műtéten ment keresztül az 50 éves úriember.
Sajnos egy elég nagydarabot el kellett távolítani a bérrendszeréből, pontosan 45 centimétert.
Ez után másfél hétig kórházi ápolásban részesült, ami alatt hát mit ne mondjak nem igazán figyeltek oda a betegre. A betegség miatt eddig sem volt egy túlsúlyos ember, de a műtét után mintha egy hurkapálcikát láttunk volna. Nagyon vékony, erőtlen, nehéz mozgású volt. A depresszió is eluralkodott rajta, mivel egyedül tartotta el a családját, feleségét és hét éves gyermekét, nem tudta mi lesz ez után, hogy nem tud dolgozni.


Hazaérkezése után egy héttel visszarendelte őt az orvos varratszedésre. Közölte az orvos, hogy 7 órára legyenek ott, mivel utána a műtőbe kell mennie. Így is történt. A férfi a feleségével együtt már negyed 7-kor érkezett, nehogy ne találják ott az orvost. Ezt jelezték is a betegirányításon. Ez után várakoztak. 8 órakor arra tévedt egy nővérke, akinek akkor jelezték, hogy még mindig nem érkezett meg az orvos. Ekkor a nővér minősíthetetlen hangnemben közölte velük, hogy miért nem voltak ott 7 órára, ahogy kérte az orvos. Ekkor közölték a nővérrel, hogy ne haragudjon, de ők már 6:15 perckor ott voltak, amit jeleztek is a betegirányításon. Azt mondta a nővér, hogy nem tud mit tenni az orvos a műtőben van. Várjanak türelemmel.

12 óra után már idegesek voltak, mivel a férfinek feküdnie kellene, még mindig elég gyenge, és a kis iskolás gyermeküket sem tudják elhozni az iskolából, ezért lázas telefonálgatásba kezdtek, hogy valakire rábízzák a gyermeket amíg hazaérnek.
Hiába szóltak az arra járó nővéreknek semmi, mindenki azt mondta, hogy várjanak.


18:00-kor Az egyik nővér közölte velük, hogy az orvosnak el kellett mennie, holnap menjenek vissza.
Ekkor már aztán tényleg feldühödött a férj és a feleség is és közölték a nővérrel, hogy most ezt nem gondolja komolyan, hogy itt vannak már 12-órája, 130 km-ről-vidékről jönnek, és csak úgy elküldik őket, hogy jöjjenek vissza holnap. A nővér közömbösen azt mondta, hogy de igen és elment.


Én értem, hogy kevés az orvos, de erről ne a betegek tehessenek. Ebben az országban, ha nincs pénzed méreg drága magánklinikákra, „mint egyeseknek” akár meg is lehet dögleni.


Ha neked is van ehhez hasonló, vagy bármely felháborító történeted nyugodtan oszd meg velünk, amit mi közzéteszünk az oldalunkon.


Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel a hírlevelünkre: http://www.vilagom.hu/newsletter/

 

Szólj hozzá

comments