EZ VÁRHATÓ A JÖVŐBEN-VÍZ ALATTI VÁROS

AZ Ocean Spiral megoldást nyújt a tengerszint emelkedése következtében veszélybe kerülő szigetek lakói számára.


A japán mérnökök időről időre olyan ötletekkel álnak elő, amelyet nem gondolnánk, hogy meglehet valósítani.

loading…


A japán építész Shimizu Corp, aki arról híres, hogy elképesztő utópisztikusnak tűnő rendszereket tervez.
Az ökováros teljesen környezetbarát lenne, nem szennyezné a tenger élővilágát. A tervek szerint 15 éven belül megvalósítható lesz, és 5000 embernek adhat majd otthont.

loading…


Az építményben helyet kapnának boltok, hotelek, lakások, és minden, ami fontos az élethez. A tengerfenékhez rögzített város saját energiaellátású lesz, amelyet a víz alatti megújuló energiaforrások tennék lehetővé. Az ivóvizet a tengerből nyernék hidraulikus pumpák segítségével.


A város 3-4 kilométer mélységben kapcsolódna a tengerfenékhez, innen 15 kilométer hosszú spirállal menne a felszín felé, ahol 500 méter átmérőjű gömbből állna, aminek egy része a vízfelszínen lebegne, rossz idő esetén ezt a részt is a víz alá lehetne húzni, ebben a gömbben élnének az emberek.

loading…A project tervezőcsapata együttműködik a Tokyo Egyetem szakértőivel, minisztériumokkal, és különböző energia cégekkel, hogy Shimizu terve meg tudjon valósulni, és remélik, hogy a finanszírozásához támogatást ad majd az állam és befektetőket keresnek a magánszektorból is.

 

Szólj hozzá

comments