FELHÁBORÍTÓ! FEKÁLIÁT TARTALMAZÓ SAMPONOKAT TALÁLTAK (ITT A LISTA)

Szemgyulladást, fekélyt, mérgezést okozó anyagokat talált a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság két hajsamponban.


A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság 20-féle hajápolási terméket ellenőrzött, ezek közül két termékről derült ki, hogy károsan hatnak az egészségünkre.
A laborban 6-féle szempont alapján vizsgálták meg a samponokat. Az egyik legfontosabb előírás, hogy ezekben a termékekben nem lehet kimutatható az Enterobaktérium, szulfitredukáló Clostridium, Staphylococcus aureus és Pseudomonas aeruginosa, továbbá az összes élő mikrobák száma nem haladhatja meg a határértéket. (103/g mennyiséget, illetve penészszám esetén a 102/g)


A vizsgálat során két termékről derült ki, hogy nem felelnek meg az előírásoknak.
A Genera Gizengers samponban enterobaktériumot találtak és a Pseudomonas aeruginosa jelenléte is igazolódott.
Sampon Mild csalánkivonattal termékben pedig enterobaktériumot találtak.


Az enterobaktérium jelenléte fekáliás szennyeződésre utal. A leg rosszabb, hogy a kórokozók egy része, mint a Salmonella is ebbe a csoportba tartozik. A Pseudomonas aeruginosa, a bőrfertőzésektől a súlyos, életet veszélyeztető betegség kiváltója is lehet. A szervezetbe kerülve mérgezés okozója is lehet, de szembe kerülve akár súlyos szemgyulladást, vagy fekélyt is okozhat a szemen, amely akár a látás elvesztéséhez is vezethet, a szívbillentyűt és a tüdőt is megtámadhatja.


Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság megtiltotta ezeknek a termékeknek a forgalmazását. 

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel a hírlevelünkre: http://www.vilagom.hu/newsletter/

 

Szólj hozzá

comments