FÖLD ALATTI VÁROST FEDEZTEK FÖL

A világ leg híresebb városát fedezték föl Törökországban a Kappadókia tartmányban, Anatólia közepében.

loading…


Aki erre a területre látogat csodát láthat.1972-ben egy gazda fedezte föl, aki szerette volna megtudni hova szivárog el a víz. Egy szobát fedezett föl a föld alatt, ebből a szobából egy másikba ment és így tovább. Így fedezte föl ezt a föld alatti várost.

 

loading…


A régészek 40 méter mélységig hatoltak le,ami 10 emelet,  de feltételezik, hogy 85 méter mély  is lehet. A város korát pontosan nem tudták megállapítani,de feltételeik, hogy Bizánci időkből való. 


A várost menedékként használták, több ezren laktak itt, hogy védjék magukat az ellenséges hordákkal szemben. A támadók tudták,ha bemerészkednek a városba hatalmas veszélynek teszik ki magukat mivel labirintus szerűen építették és ismeretlenül nem élnék túl, ezért a kutak mérgezésével próbálták a felszínre csalogatni a város lakóit.

loading…


Az ajtókat hatalmas kő tömbökkel zárták el, és a járatok között lyukakat fúrtak a falba, hogy ezeken keresztül kommunikálhassanak egymással.
A város nagyon népszerű a turisták körében, azonban a 10 szintből csak 8 szintet lehet látogatni a többi veszélyessége miatt.-Világom.hu

Szólj hozzá

comments