FÜLZSÍRDUGÓ KELETKEZHET A FÜLTISZTÍTÓ PÁLCIKÁTÓL!

Az orvosok nem ajánlják a fültisztító pálcika használatát.


A fülzsírdugó akár komoly halláskárosodást is okozhat.

loading…A fülzsír problémákat okozhat, főleg kisgyermekeknél termelődik sokkal gyorsabban, mint ahogy az öntisztító folyamat végbemegy, és ilyenkor keletkezik az úgynevezett fülzsírdugó.


Mi a feladata a fülzsírnak?


Sokan nem tudják, de ennek a termelése egy nagyon fontos folyamat a fülünkben, hiszen ez szolgálja a fülünk védelmét a fertőzések ellen. A fülünk azért termeli ezt a sárgás masszát, hogy megakadályozza a különböző kórokozók bejutását és elszaporodását a fülünk belső részeiben. A fülzsírtól nem kell meg ijednünk, hiszen nemcsak termelődik, hanem folyamatosan ki is űrül a fülünkből az öntisztító folyamat révén.

loading…A pálcikás tisztítási folyamat tehát lehetőséget ad a kórokozóknak, hogy bejuthassanak a fülünkbe, meggátolja az öntisztulást és könnyen a fülzsírdugó kialakulásához vezethet.
A hallójáratot eldugító fülzsír egy idő után teljesen légmentesen lezárja azt, így általában hallásromlást, fülfájást, fülzúgást észlelhetünk. Ez a dugó az idő előrehaladtával magába gyűjti az elhalt hámsejteket és a kívülről jövő szennyeződéseket, és egy idő után meg keményedik. 


A legtöbb esetben orvos általi fülmosással megszüntethető a probléma, de az is előfordulhat, hogy napokig tartó fülcsepegtetést kell alkalmazni.


Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel a hírlevelünkre: http://www.vilagom.hu/newsletter/

loading…


 

Szólj hozzá

comments