HA VAN, ÉLETCÉLOD TOVÁBB ÉLHETSZ

Kutatók állapították meg, hogy az életünket évekkel meghosszabbítja az a tény, hogy van legalább egy életcélunk.

loading…
Patrick Hill a Kanadai egyetem kutatója és Nicholas Turiano úgy döntött, hogy utánajárnak a dolognak.


A kutatók több mint 6000 alannyal vizsgálták a feltételezést, az alanyok életcéljait és minden más élettel kapcsolatos elmondásait vizsgálva, beleértve az élettel kapcsolatos pozitív és negatív élményeiket is.

loading…A felmérés kezdettétől 14 évvel arra jutottak, hogy a 6000 résztvevő mintegy 9%-a elhunyt. Az elhunytak közül nem volt egyiknek sem kitűzött életcélja, és boldogtalanobbak is voltak életük során, mint a többiek.


Tehát megállapították, hogy az életcél meglehetősen megemeli az élettartamot, bármely korosztályról is legyen szó.


Patrick Hill a kutatás vezetője  azt nyilatkozta, hogy –„Az eredményeink megmutatják, hogy az a tény, hogy célt tűzünk ki az életben, és távlati terveket alkotunk arról, amit szeretnénk elérni szó szerint hosszabb életet eredményez. Az is nagyon érdekes, hogy az életcél a fiataloknál és az időseknél is növeli az élettartamot. Mindez arra enged következtetni, hogy van az életcélban valami, ami különlegessé teszi azt, ami miatt hosszabb életet eredményez.”

loading…Most azt kezdték vizsgálni, hogy miért lehetséges az élettartam növekedése?
Lehet, hogy azért, mert az életcél kitűzése egészségesebb életmódot követel meg, és arra is kíváncsiak, hogy vajon más tényezőt is befolyásol-e az életcél?

 

Szólj hozzá

comments