HOGYAN TÁROLHATOD A ZÖLDSÉGET, GYÜMÖLCSÖT TARTÓSAN?

Ha megfelelően tároljuk a zöldségeket, gyümölcsöket sokáig élvezhetjük jótékony hatásait.

Mindenből a közepes nagyságút a leg ideálisabb választanunk, mert a túl nagynak magas a víztartalma, laza a szöveti szerkezete, ezért hajlamosabb a romlásra.
Mutatunk egy pár trükköt, hogy hogyan tároljuk őket, amitől sokáig élvezhetjük  vitaminokat és ásványi anyagokat.

loading…Saláta tárolása:
Sokan úgy gondolják, hogy a salátát nem jó zacskóban tárolni, mert megrohad, de az a titok, hogy műanyag zacskóban tároljuk, mert az így keletkezett széndioxid megőrzi a levelek zöld színét, frissességét és nem hagyja kiszáradni. A legjobb, ha megmosott állapotban rakjuk a zacskóba.


Burgonya tárolása:
A burgonyával vigyázni kell, mert a csírázás során mérgező solanin anyagot termel, ami nem túl jó a szervezetünknek. Hűvös, szellőző, sötét helyet kell keresnünk neki és jó, ha újságpapírral lefedjük a tetejét. Ha kicsírázna, azonnal törjük le róla a csírákat és tisztítsuk meg, mert a méreganyag a burgonya héjában szívódik föl először.

loading…Hagyma tárolása:
A hagymát jól szellőző kamrában érdemes tárolni, ritka szövésű, szellős zsákban.  A pince nem túl ideális hely a számára, mert a túl nagy páratartalom miatt hamarabb megindul a rohadási folyamat.


Répa tárolása:
A legjobb, ha közepes méretű répát választunk, ami élénk színű és sima felületű. Nagyon jól tárolható zacskóban a hűtőben.


Paradicsom tárolása:
A paradicsomból a legjobb a méretéhez képest nehéz, kemény paradicsom. Ha érett takarás nélkül a hűtőben jó tárolni ,de ha félig érett akkor szobahőmérsékleten, fénytől védve tárold.

loading…Citrom tárolása:
Minél  keményebb és méretéhez képest súlyosabb, sötét sárga héjú citromot válasszunk. Hűtőben szellős csomagolásban érdemes tartani.-Világom.hu

Szólj hozzá

comments