ÍGY LEHET MELEGEBB TÉLEN A LAKÁSBAN

Szeretnéd, hogy melegebb legyen a lakásod télen, méghozzá kis beruházással?

loading…


loading…


Mutatunk pár trükköt, amivel ezt segítheted elő.


Nem feltétlenül kell nyílászáró cserére gondolni, ha télen szeretnénk javítani a hőérzetünkön.
A nyílászárók helytelen záródása rengeteg meleg levegőtől fosztják meg a lakást, ezért érdemes szigetelőcsíkokat ragasztani az ajtók és ablakok köré, ami nem kerül sokba és még szakértelem sem kell hozzá.

loading…


loading…


Ha valamelyik helységet nem használjuk a lakásban érdemes lezárni azt.
Ha a helységek között esetleg nincsen ajtó érdemes egy vastagabb anyagú sötétítőfüggönyt felszerelni a két helység közé és csak azt fűteni, mondjuk este, amit használunk, mondjuk alvásra.


A radiátorok mögé érdemes hő tükröt venni és azt felszerelni, ami nem a falat fűti, hanem az áramló hőt visszavezeti a lakásba.
A radiátorokat érdemes folyamatosan portalanítani és légteleníteni a nagyobb hőfok érdekében, ha lehetséges ne pakoljunk rá semmit, mert az visszafogja a hőt, ha mégis azon szeretnénk szárítani, mondjuk, a ruhákat lehetőleg minél előbb vegyük le azt róla. Ne tegyünk elé bútorokat, ha esetleg a radiátor úgy van elhelyezve, hogy polcot lehet fölé szerelni azt meg tehetjük, ugyanis a polc az áramló hőt nem a plafonhoz engedi közvetlenül, hanem visszavezeti a szobába.

loading…Ha esetleg kandallóval vagy kályhával fűtünk érdemes rá hő dobot vásárolni, ami felhasznosítja a füstből áramló hőt is és nem a kéményen keresztül távozik az.


Rengeteget segíthet még, ha vastagabb szőnyeget teszünk le télen a lakásba, és ha meleg színekkel töltjük meg azt.
Mécsesek, illatgyertyák is segíthetik a hangulatunkat és hőérzetünket.

 

Szólj hozzá

comments