ÍGY SZABADULHATSZ MEG A FACEBOOK VÍRUSOKTÓL!

Rettenetesen elterjedtek a facebookon a vírusok.


Rengeteg az a fajtaalkalmazás, amely a felhasználók nevében posztol, és kéretlen üzeneteket jelenít meg az ismerősei körében. Ezek ellen nem használ a vírusirtó.

loading… A facebookon gyakran találkozhatunk az elmúlt hónapokban egy olyan kártevővel, mely azt az üzenetet küldte, hogy valaki megjelölt minket egy képen, vagy hozzászólt egy olyan fotóhoz, amelyen szerepelünk, vagy éppen ismerősünk videóját ígérte. Amikor rá kattintottunk a megadott linkre, az elvitt minket egy üres oldalra, ahol az alkalmazás telepítette magát a Facebook-profilunkhoz, és elkezdte küldeni a csali linkeket az ismerőseinknek.
„Az első lépés ilyenkor, hogy lecseréljük Facebook-jelszavunkat. Ehhez be kell jelentkeznünk a közösségi portálra, majd a jobb felső sarokban található beállítások menüre kattintva kezdeményezhetjük a jelszóváltoztatást.
Ezután ellenőrizzük az alkalmazásokat, melyek üzeneteket tehetnek közzé a nevünkben. Ennek érdekében a beállításokon belül kattintsunk az alkalmazások menüpontra, ahol az általunk használt alkalmazások között látni fogjuk, hogy milyen külső szoftvereknek engedélyeztünk hozzáférést a profilunkhoz. Az egyes alkalmazások jogosultságainak szerkesztéséhez kattintsunk a szerkesztés menüpontra, ha pedig el szeretnénk távolítani valamelyiket a profilunkból, akkor a neve mellett található „x” gombra. A folyamatot részletesen bemutatja az alábbi videó:”

loading…


 

Reméljük, hogy segítséget nyújtottunk!


Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel a hírlevelünkre: http://www.vilagom.hu/newsletter/

loading…


Szólj hozzá

comments