KENDER, AMI A VILÁGUNKAT KÉPES LENNE MEGMENTENI!

A kender termesztése illegális a világon szinte mindenhol.


Pedig szinte mindenre felhasználható, akkor vajon miért lett betiltva? Érdekes.
Előállítható belőle papír és karton:
A kenderből papírt is lehet előállítani, méghozzá nem is akármilyet. 
A kender hónapok alatt megnő, és learatása után ismétlődik a folyamat nem úgy, mint a fáé, aminek legalább 30 év kell hozzá. A kenderpapírt 7-szer lehet újrahasznosítani és nem sárgásodik be, még a faalapú papírt csak 3-szor. A kenderből nagyon nagy szakítószilárdságú papírt lehet előállítani, olyat, mint a legdrágább fáinkból. A függetlenségi nyilatkozatot is kenderpapírra írták. Erre mondják, hogy túl jót, túl olcsón.


Ruházat és szövetek:
A kender kiváló alapanyaga a ruháknak. Minden mosás alkalmával egyre puhább lesz. Ennek az alkalmazásánál nem kell növényvédő szert alkalmazni, mint más növényi alapú anyagoknál, amik kitudja milyen hatással vannak a bőrünkre. 4-szer jobban melegít, mint a pamuté. 1 holdnyi kenderből pont annyi anyagot lehet előállítani, mint 3 hektárnyi pamut.


Az építőipar is nagy hasznát venné:
Számtalan anyagot lehet kivariálni a kender rostjaiból: különböző építőanyagokat, farostokat, szőnyeget, stukkót, cement tömböt, szigetelést, és műanyagokat.


Táplálkozás:
A kender magja az egyik leg táplálóbb élelmiszer, ami szinte mindent tartalmaz, amire a szervezetünknek szüksége van: magnézium, kálium, rostokban gazdag, szinte minden vitamin és valamennyi ásványi anyag fellelhető benne, fehérjetartalma 25%-os.


Gyógyszerként is alkalmazták:
Az 1800-as években minden a kenderről szólt ebből állították elő az összes gyógyszert. Aztán a 20. század elején a létrejött alapítványok elkezdték a vegyszer alapú gyógyszereket előállítani. Szintetikust a természetessel szemben.
Elgondolkodtató, ha ennyi mindenre felhasználható ez a növény, akkor vajon miért tiltották be?
Talán pont ezért!


Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel a hírlevelünkre: http://www.vilagom.hu/newsletter/

 

Szólj hozzá

comments