MIN REJTŐZIK A LEGTÖBB BAKTÉRIUM? NEM IS GONDOLNÁD!

Mindannyian rengeteg tárgyat fogunk meg egy perc alatt, mint például telefon, távirányító, kilincs…Ezért jó, ha tudjuk, hol tenyészik meg a legtöbb baktérium.


Rengeteg hely van, amiről azt hinnénk, hogy ezektől kell tartanunk a legjobban, mint például utcai, éttermi mosdók, de nem ezek azok a helyek amitől a legjobban kell óvnunk magunkat, de ezek rendszeres higiéniájára is nagyon fontos odafigyelni.
Azokat a dolgokat soroljuk most föl,amiket rengetegen fogdosnak meg nap mint nap,de ezek tisztításával nem igen foglalkozik senki.

loading…Bevásárló kocsik és a kosarak:
Egy Amerikai kutatás szerint nagy mennyiségű betegséget okozó baktériumot találtak(Többet, mint egy nyilvános vécében)a bevásárló kocsik és a kosarak tolókáján és fogantyúján.A legjobb megoldás ,ha fertőtlenítő kendővel át töröljük a fogantyúkat és különösen vigyázunk, ha gyermekünket is a kosárba ültetjük.

loading…Vécé lehúzó gomb és zsinór:
A nyilvános mosdókban pont a vécék azok amiket a leggyakrabban takarítanak de ugyanezt nem lehet elmondani a lehúzóberendezésekről.
Ezeken van a legtöbb mikroszkopikus maradvány és baktérium, ezért alaposan moss kezet minden vécé használat után szappan és meleg víz segítségével.


Orvosi rendelők:
A várókban a magazinok,prospektusok tele vannak kórokozókkal mivel ide általában csak betegen megy el az ember.
Vigyünk magunkal saját olvasnivalót, a gyerekünknek játékot és legyen nálunk fertőtlenítő kendő és zselé.

loading…Éttermi só-és bors szóró
Az ízesítőket és fogpiszkálókat tartalmazó tartókat általában nem tisztítják éppen ezért az előttünk evő bacilusaival is összetalálkozhatunk.-Világom.hu

Szólj hozzá

comments