RECEPTRE KAPHATÓ A SÖR

Kutatások bizonyítják, hogy napi 20 gramm alkohol három évvel hosszabbítja meg az életünket.

loading…A sör és a bor jótékony hatással van a szervezetünkre magas ásványi anyag és vitamintartalma miatt, védelmet nyújt a vírusfertőzések ellen is.


Lengyelországban és Csehországban vesekő ellen receptre írják a sört, amit a társadalombiztosító fizet.
A rendszeres mérsékelt sör és borfogyasztás gátolja az artériákban a lerakódásokat és csökkenti a szívinfarktus esélyét is és jó hatással van a koleszterin szintre.

loading…Egy milánói orvos-csoport a sörfogyasztást a leggazdaságosabb vesekő megelőzési
módszerként javasolja. 


Az is bizonyított tény, hogy a komlót évszázadok óta gyógynövényként használják. A komló megtalálható tabletta formában és különböző gyógytea keverékekben is, nyugtató, altató és emésztést elősegítő hatása van. A komló jótékony hatásairól bővebben itt olvashatsz.


A vörösbor fogyasztása csökkenti a szívinfarktus kockázatát, jótékony hatással van az anyagcserére. Naponta 1,5-2 dl fogyasztása ajánlatos, ennek a mennyiségnek nincs károsító hatása és függőséget sem okoz.

loading…A tömény italok fogyasztását étkezés után ajánlják. Ekkor felszívódásuk, hatásuk mértéke csökken ugyan, de a szervezet ilyenkor emésztést serkentő szerként hasznosítja. Fertőtlenítő hatása miatt a pálinka megfázás esetén is jól jöhet. Étkezés után egy fél kupica ajánlatos.

 

Szólj hozzá

comments