TE TUDOD BEFOLYÁSOLNI IMMUNRENDSZERED MŰKÖDÉSÉT?

A Wim Hot-féle módszer felhasználásával készítettek egy tanulmányt miszerint az ember képes tudatosan irányítani az immunrendszerét.

Radboud University Medical Centerben dolgozó Matthijs Kox vezetette tudósok tanulmányozták Wim Hot módszerét és arra használták fel, hogy 12 önkéntest képezzenek ki a gyulladások kivédésére.

loading…


loading…
A tanulmányban 24 önkéntes vett részt.12 ember aki részt vett a tréningen és 12 aki nem. Gyulladásos tesztnek vetették alá őket, melynek során baktérium törzzsel oltották be őket, amely az influenza tüneteit idézi elő náluk.
Végül megállapították, hogy akik részt vettek a tréningen kevesebb influenza szerű tünetről számoltak be, mint azok, akik nem vettek részt a kiképzésen.
Mindemellett, nem ez az egyetlen olyan tudományos tanulmány, amely bizonyítja, hogy az elme képes irányítani az immunrendszert. Főleg az ausztrál tudósok jutottak arra a következtetésre, hogy a tudat képes befolyásolni az allergiás reakciók intenzitását.

loading…A tanulmányok azt igazolják, hogy a tudat sokféleképpen képes befolyásolni az idegrendszert, ami pedig azt jelentheti, hogy a gondolataink, a meggyőződéseink és hangulataink befolyásolhatják testünk fizikai állapotát.
Mindenki születésétől fogva képes az öngyógyításra, csak az a fontos, hogy bízzon az erejében. Hamarabb átvészeli a megfázást vagy az influenzát az, aki biztos benne, hogy a szervezete leküzdi a bajt. A pozitív gondolat is növeli az immunsejtek számát.
Az immunrendszer és az agy egy nyelvet beszél. Ha az agy jó formában van, magával húzza a szervezet önvédelmét is. Ezért tanácsolják immunológusok, hogy szellemi hobbival fejlesszük kreativitásunkat. Énekeljünk kórusban, fessünk, táncoljunk vagy hallgassunk klasszikus zenét – bármi segít kikapcsolódni, a belső erőnket összpontosítani.-Világom.hu

Szólj hozzá

comments