VIGYÁZAT! MA MEGNYÍLNAK A POKOL KAPUI!

Ma délután végetér a tikkasztó hőség.


De nem pont így kellene.
Most nem a hőség elől kell a házakba menekülni, hanem a rettenetes viharok elől.
Amíg dél előtt a rekkenő hőséggel küzdünk, addig délutánra a vihar elől kell menekülnünk.
Ma délutánra az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján heves zivatar érkezik, amellyel erős 90km/h meghaladó széllökésekkel kell számolni, ami akár fákat is kidönthet, vezetékeket szaggathat le, házak tetőszerkezetét is megbonthatja, ezzel egy időben nagy mennyiségű jégeső és felhőszakadás is várható.
„Az OKF mindenkitől azt kéri, hogy a viharos erejű szél esetén zárják be az ajtókat, ablakokat, és ha tehetik, ne menjenek a szabadba. A ház környékén lévő tárgyakat, kerti bútorokat, szerszámokat, cserepes növényeket vigyék be az épületbe, mert ezek károkat okozhatnak, ha a szél felkapja őket. A vihar idején közlekedők kerüljék a fákat, az épületekről lelógó tárgyakat. A tavakra szóló viharjelzéseket vegyék komolyan a fürdőzők, valamint a vízi sportok kedvelői is. A fesztiválozók vihar esetén tartsák be a szervezők és a biztonsági személyzet utasításait – fejtették ki.
Az otthonukban tartózkodóktól azt kérik, hogy riasztás esetén áramtalanítsák az elektromos berendezéseket, mert a háztartási gépek, elektronikai eszközök a villám okozta túlfeszültség hatására károsodhatnak.”

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel a hírlevelünkre: http://www.vilagom.hu/newsletter/

 

Szólj hozzá

comments